<

Hoe

Hoe maken we lob en technologie zichtbaar?

Communicatie is belangrijk om anderen te laten weten wat jullie aan het doen zijn. Hoe deel je plannen, inzichten en stappen met de juiste mensen en op het juiste moment? En hoe maak je, dat waar je mee bezig bent, ook visueel zichtbaar in jullie school? Vorm samen een basis waarop je de communicatie rondom je project kunt vormgeven.


Jullie beseffen je vast dat de technieksector met een aantal stereotypen te maken heeft die niet eenvoudig te doorbreken zijn. Wil jij dat leerlingen een beter en realistischer beeld hebben van deze sector? Deze beroepenbeeldbank bevat beelden, verhalen en opdrachten die dit bevorderen en is bruikbaar voor docenten, leerlingen en ouders.

Dit is voor: docenten
Kun je gebruiken als: methode
Gaat over: doorbreken stereotypering, techniek in de praktijk

> Beeldbank: dit doe ik!


De wereld van technologie is enorm groot. Daardoor is het soms lastig grip te krijgen op de mogelijkheden die deze sector leerlingen biedt. Met behulp van het model ‘7 werelden van techniek’  kun je technologie zichtbaar maken onder leerlingen. Op een heel overzichtelijke manier en op een wijze die precies bij hun leefwereld past.

Dit is voor: schoolleiding, docenten
Kun je gebruiken als: methode, achtergrondinformatie
Gaat over: veelzijdigheid technologie, categorisering, leefwereld leerlingen

> Video: 7 werelden van techniek


Zoek je naar manieren om ouders bewust te maken van de mogelijkheden van de sector techniek? Wil je hen laten weten welke rol zij spelen in de begeleiding van hun kind? Deze video laat de kijk van verschillende, bekende ouders op de sector zien en de manier waarop zij hun kind stimuleren voor een passende vervolgopleiding te kiezen.  Gebruik de video om ouders aan het denken te zetten over LOB en technologie.

Dit is voor: decanen, docenten
Kun je gebruiken als: inspiratie
Gaat over: ouderbetrokkenheid, mogelijkheden van techniek

> Video: Techniek: iets voor uw kind?


Wil je leerlingen van inspiratiemateriaal voorzien op het gebied van technologie? Youtech is een magazine en online platform dat vanuit verschillende domeinen (bijvoorbeeld ‘Creatief & Ontwerpen’ of ‘Menselijk lichaam’) nieuwtjes brengt over de wereld van techniek. De inhoud wordt gemaakt voor en door leerlingen en sluit daarom precies aan bij wat leerlingen bezig houdt.

Dit is voor: decanen, docenten
Kun je gebruiken als: inspiratie, achtergrondinformatie
Gaat over: mogelijkheden van techniek, leerlingen

> Magazine en online platform Youtech


Op zoek naar een handige video die leerlingen vertelt wat LOB eigenlijk inhoudt? Deze animatie laat op overzichtelijke wijze zien wat LOB is en hoe je het inzet om de juiste keuzes te kunnen maken voor de toekomst.

Dit is voor: decanen, mentoren
Dit kun je gebruiken als: achtergrondinformatie, inspiratie
Gaat over: LOB, leerlingen

> Animatievideo: LOB in het VMBO