<

Wat

Wat hebben we hiervoor nodig?

Wat hebben jullie allemaal nodig om je plannen uit te werken? Welke mensen, middelen en lesmaterialen? Stel de facilitering in tijd en geld vast en vorm de randvoorwaarden voor een goede uitvoering van jullie project.


Wil je weten hoe het financiële plaatje van andere scholen rondom LOB eruit ziet? Ook om jullie eigen school daarmee te kunnen vergelijken? Dit onderzoek bestaat uit acht cases waarin gekeken is naar de kosten en opbrengsten van LOB.

Dit is voor: schoolleiding, decanen
Kun je gebruiken als: achtergrondinformatie
Gaat over: LOB, financieel

> Onderzoek kosten en opbrengsten van LOB


Jullie Routekaart omzetten naar een compleet schoolplan waarmee je ervoor zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan,en waarin precies beschreven staat wie wat doet? De voorbeelden die op de website van de VO-raad staan helpen je vorm te geven aan je eigen plan.

Dit is voor: schoolleiding, decanen
Kun je gebruiken als: voorbeeld
Gaat over: LOB, schoolplan, format

> Voorbeelden van LOB-schoolplannen


Om alle activiteiten goed tot uitvoer te brengen moet er gepland worden. Met een jaardraaiboek maak je per jaar een agenda waarin je activiteiten en verantwoordelijkheden opneemt. Je kunt dit jaardraaiboek van Helen Parkhurst gebruiken om je eigen draaiboek voor LOB te creëren.

Dit is voor: decanaat
Kun je gebruiken als: voorbeeld
Gaat over: LOB, jaarplanning, agenda

> Voorbeeld jaardraaiboek LOB


Om jullie LOB zo uit te voeren zoals jullie dat met de Routekaart hebben bedacht is het misschien nodig kennis en vaardigheden uit te breiden. Waar ligt jullie behoefte aan professionalisering precies? Op welke thema’s en in welke rollen? Met deze hulpkaart van de VO-Raad maak je inzichtelijk wat de leerbehoeften en -voorkeuren van de betrokken professionals zijn.

Dit is voor: schoolleiding, decanen, mentoren, docenten
Kun je gebruiken als: methode, achtergrondinformatie
Gaat over: LOB, professionalisering

> Hulpkaart: stel, je wil meer LOB-knowhow in huis


Op zoek naar activiteiten en methodes om de verschillende rollen in jullie school te ondersteunen in professionalisering op het gebied van LOB? De VO-raad maakte een inventarisatie van alles dat beschikbaar is. Door te filteren op doelgroep en thema kom je snel uit bij het aanbod dat bij jouw behoeften past.

Dit is voor: schoolleiding, decanen, mentoren, docenten
Kun je gebruiken als: methode, activiteit
Gaat over: LOB, professionalisering

> VO scholingsaanbod


Op zoek naar een kant en klare leergang om jouw expertise als decaan uit te breiden? Het NVSNVL (Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders) biedt een online methode aan bestaande uit acht modules gericht op verschillende thema’s. De methode is inclusief een persoonlijke coach. Je kunt de methode op afstand volgen en op momenten dat het jou het beste schikt.

Dit is voor: decanen
Kun je gebruiken als: methode
Gaat over: LOB, professionalisering

> Online leergang LOB voor LOB-coördinator