<

Wat

Welke activiteiten voor lob en technologie gaan we inzetten?

De basis voor jullie nieuwe LOB staat al. Jullie hebben namelijk bij de check besloten wat jullie behouden, wat jullie
weg doen en wat jullie gaan vernieuwen. Bouw hierop voort en kijk wat er nog meer nodig is aan activiteiten om jullie doelen te bereiken. Wat moet er precies aan bepaalde activiteiten worden veranderd? Er welke nieuwe activiteiten moeten worden ontplooid?


Voordat je allerlei activiteiten koppelt aan jullie doelstellingen: hoe behoud je het overzicht? Wil je goed zicht houden op de activiteiten die jullie in elk leerjaar ondernemen? En wil je in één oogopslag kunnen zien of er genoeg verscheidenheid in én samenhang tussen de activiteiten zit? Dit format helpt je alle activiteiten op zo’n manier te rangschikken dat je er grip op hebt.

Dit is voor: decanen
Kun je gebruiken als: methode, voorbeeld
Gaat over: LOB activiteiten, overzicht

> LOB-activiteitenprogramma


Decanaat online is precies wat het zegt te zijn: je decanaat, maar dan digitaal. Je kunt er gebruik maken van een eigen keuzenetwerk, een online lesmethode, testen, trainingen voor professionalisering en noem maar op. Ook is het een handige portal voor leerlingen en ouders en kunnen studenten er hun ervaringen delen met leerlingen.

Dit is voor: schoolleiding, decanen, mentoren, docenten
Kun je gebruiken als: methode, achtergrondinformatie, inspiratie
Gaat over: LOB, decanaat

> Decanaat online


Een heel belangrijke competentie die leerlingen helpt hun eigen loopbaan vorm te geven is netwerken. Van een goed netwerk kan een leerling heel veel leren en het geeft hem of haar veel mogelijkheden voor het vinden van een leuke baan. Wil jij aandacht besteden aan deze competentie? Gebruik dan de N-factor lesbrieven die het Project Stimulering LOB en de VO-Raad speciaal hiervoor hebben ontwikkeld.

Dit is voor: decanen, docenten
Kun je gebruiken als: methode
Gaat over: competenties, netwerken

> De N-factor