<

Wat

Technologie in de les

Je klas is samengesteld uit allemaal verschillende leerlingen die techniek ook allemaal op een andere wijze beleven. Wil je zicht krijgen op de type leerlingen die je klas rijk is en de voorkeuren die zij hebben als het gaat om technologie? Maak dan gebruik van de BètaMentality-test van Techniektalent die vier typen leerlingen beschrijft en je daarmee meer inzicht biedt in je eigen groep als het gaat om technologie.

Dit is voor: docenten, mentoren
Kun je gebruiken als: methode
Gaat over: leerlingen, voorkeuren in techniek

> BètaMentality-test voor leerlingtypen


Met een wedstrijd het enthousiasme van onderbouwleerlingen voor techniek stimuleren? In de wedstrijd Make-the-match bedenken leerlingen in een projectmatige vorm technische oplossingen voor een probleem. Het programma duurt 8 tot 10 weken en vraagt één dagdeel per week.

Dit is voor: docenten
Kun je gebruiken als: methode
Gaat over: techniekwedstrijd, onderbouw

> Bètawedstrijd Make-the-match


Leerlingen uit de bovenbouw de kans geven hun talent voor techniek te laten zien en verder te ontwikkelen? Tijdens de Vakkanjerwedstrijd werken leerlingen aan innovatieve opdrachten waarmee zij zichzelf verder ontwikkelen en de strijd aan gaan met andere scholen. Een aantrekkelijke en frisse manier om techniek onder de aandacht te brengen bij leerlingen en ouders.

Dit is voor: docenten
Kun je gebruiken als: methode, activiteit
Gaat over: techniekwedstrijd, bovenbouw techniek

> Bètawedstrijd Vakkanjers